Vyhledávání

Zpět na stránku Články

Jak podpořit imunitu?

Vloženo: 15. 09. 2023

Když se ochladí, je sychravo a vlhko, zima nám leze za nehty a může se nám oslabit imunita. Imunitní systém nestíhá a začínají se v lepším případě objevovat rýmy, kašel a nachlazení. V tom horším případě uléháme do postele s chřipkou nebo angínou.

Je důležité se chránit a teple se oblékat. Nepodceňovat počasí a zajistit ochranu před větrem a deštěm. Věda jde dopředu i v této oblasti a na trhu jsou kvalitní materiály, které chrání tělo před zimou více než dokonale. Svetry, funkční mikiny a bundy nás chrání a pomáhají našemu imunitnímu systému zvládat nástup chladného počasí.

Stejným způsobem bychom ale měli chránit náš organismus i zevnitř. Nezatěžovat naši imunitu nekvalitní stravou a netrápit náš organismus nedostatečným pitným režimem. Dopřát našemu tělu hřejivé potraviny a lahodné teplé nápoje. Proto v zimě dávejte přednost vývarům, tepelně upravené zelenině a bylinným čajům. Takový voňavý jablečný závin a horký šípkový čaj zahřejí na těle i na duši.

Přírodní potravinové doplňky

Silný svetr a teplé jídlo ale nemusí stačit. Současné potraviny mají totiž účinných látek čím dál méně. Způsob pěstování rostlin a chovu zvířat vyčerpává krajinu a potraviny, které nám dříve stačily doplnit zásobu vitamínů a živin. Dnes jsou ale potraviny čím dál méně hodnotné. I když se stravujete zdravě, musíte doplňovat důležité látky pomocí potravinových doplňků a přírodních prostředků. Především tehdy, pokud je váš organismus ohrožen podzimním a zimním oslabením imunity.

Vědci se snaží hledat cesty pro vyrovnání deficitu výživových prvků. A je logické, že se inspirují především v přírodě. Lídrem ve zkoumání vzájemné souhry mnoha vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a takzvaných bioaktivních rostlinných látek pro podporu obranného systému člověka, je rakouská firma Ökopharm. Je vlastníkem několika patentů a podařilo se jí vytvořit významný nutriologický koncept nové generace produktů. Pracuje se zde s biologicky aktivními vitamíny, které jsou optimálnější a tělo je umí lépe využít než vitamíny syntetické. Biologicky aktivní vitamíny se získávají speciálním procesem klíčení semínek rostliny quinoa (merlík chilský). Díky speciální vitamínové zálivce jsou následně z klíčků získávány vitamíny v té nejlepší kvalitě a síle.

Je nepochybné, že zvláště vitamíny mají na silnou imunitu zásadní vliv. Například vitamín C snižuje schopnost chřipkových virů proniknout skrze pojivové tkáně. Zlepšuje totiž jejich stabilitu a v prostředí, které je na vitamín C bohaté, tyto viry zkrátka nedokážou přežít. Oslabená imunita je často zapříčiněna i nedostatkem vitamínů z řady B. Ty k rovnováze imunitních funkcí přispívají samy, ale také, a především v kombinaci se stopovými prvky, jako je selen, železo, měď a zinek.

Immun44

Všechny tyto poznatky a vědecké zkoumání daly vzniknout přípravku Immun44. Biologicky aktivní vitamíny se lépe vstřebávají a jejich kombinace se stopovými prvky pomáhají posílit vaši imunitu přirozeně a citlivě. Imunitní systém totiž neposilují jednotlivé vitamíny, nýbrž vyvážená souhra mnoha mikroživin. Díky tomu Immun44 prokazatelně v klinických studiích vychází jako ideální prostředek pro podporu imunity. Snižuje závažnost a délku trvání infekcí, a především pomáhá tělu udržet imunitu na vysoké úrovni.

Když se budete chránit zvenčí i zevnitř, nemusíte se zimního počasí obávat. S Immunem44 budete odolnější a když přidáte v chladném období i více odpočinku a kvalitní stravu, vaše imunita bude silnější než kdy dřív.

Zobrazeno: 0x

Zpět na stránku Články

Nejčtenější články

Jak podpořit imunitu?

Když se ochladí, je sychravo a vlhko, zima nám leze za nehty a může se nám oslabit imunita. Imunitní systém nestíhá a začínají se v lepším případě objevovat rýmy, kašel a nachlazení. V tom horším případě uléháme do postele s chřipkou nebo angínou.

Střeva jsou klíčový orgán imunity

Naše střeva jsou díky bilionům místních mikroorganismů klíčovým orgánem pro naši imunitu. Ovlivňují například produkci bílých krvinek v jiných imunitních centrech, jako je...

Paluba letadla je rájem virů a bakterií. Jak během letu na dovolenou neonemocnět?

Trávit svou letní dovolenou s kapesníkem v ruce nebo ještě hůře v hotelové posteli nechce nikdo. Přesto se mnoho lidí po dlouhém letu letadlem do vysněné...

X

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše