Vyhledávání

Zpět na stránku Životní styl

Hormonální nerovnováha – zdroj velkých potíží 2. část

Vloženo: 28. 01. 2015

Pokračování článku: Hormonální nerovnováha – zdroj velkých potíží

Jak tedy udržovat hormonální rovnováhu?

Chceme-li, aby naše tělo bylo v rovnováze, musíme my samy mít život v rovnováze. Na začátku je vždy třeba položit si otázku: „Chci být zdravá a spokojená?“ A jestliže si odpovíme ano, je třeba začít konat. Změna životního stylu sice není jednoduchým a rychlým řešením, je to ale řešení trvalé a pro naše tělo nejoptimálnější. Abychom vám tento proces ulehčili, přinášíme pár jednoduchých rad, které vám na cestě k zdravému tělu a jeho rovnováze pomohou.

Přemýšlejte o prioritách – na první místo vždy stavějte sebe!

Opravdu potřebujete tolik peněz a kvůli tomu náročné stresující zaměstnání? Nebo dokonalou domácnost i za cenu nevyspání a zničující únavy? Zkuste o životě přemýšlet trochu jinak. Na první místo postavte sebe – když budete zdravá a v pohodě, budete moci těšit i své okolí, partnera, děti, rodinu daleko lépe a účinněji.

Odstraňte ze svého života nadměrný stres

To se lehce řekne, ale hůře udělá. Takže je třeba si vždy pokládat otázku – stojí mi ten stres za to? Fakt potřebuju vleklé zdravotní problémy, které můj život zatíží daleko více, než rozhodnutí zvolnit? Opravdu potřebujete mít všechno ve svém životě dokonalé i za cenu poškozeného zdraví? Zkuste začít alespoň pravidelnou relaxací – doporučujeme procházky v přírodě či relaxaci ve vaně. Obojí bez telefonu a bez rozčilujících společníků. Ideálně o samotě! Povoluje se jen společník v podobě relaxační hudby na uších.

Začněte si pohyb dávkovat jako lék

menopauza a zdravý pohybNemusíte hned začít cvičit třeba aerobic. Na začátek stačí vyšlapat pár schodů, místo auta začít chodit pěšky, nebo se ráno trochu protáhnout. U televize můžete protahovat svaly pomocí gumy, nebo za použití jednoduchých činek (plastové láhve naplněné vodou). Nebuďte na sebe náročná. Důležité je klást si malé a dobře splnitelné cíle, které můžete postupně zvyšovat.

Začněte pracovat na změně jídelníčku

menopauza a zdravá výživaZačněte postupně. Pokud na to půjdete moc hrr…, změna nebude trvalá a zbytečně vás to rozruší. Pro začátek zkuste vařit z kvalitních surovin, omezte ztužené tuky a dochucovadla. Zkuste vysadit sladkosti a cukr a pro začátek je nahraďte třeba sušeným ovocem a medem. Naučte se jíst surové ořechy, ideální jsou mandle a vlašské ořechy. U masa je vhodné odřezat veškerý viditelný tuk, kde se převážně drží veškeré škodliviny. Návodů na postupné změny životosprávy je plný internet. Různé tipy a rady přinášíme také na našem facebookovém profilu Příroda ženám.

Chybějící hormony doplňujte pomocí potravy a přírodních potravinových doplňků

Užitečnými potravinami jsou ty, které jsou bohaté na hořčík, vlákninu, zinek, kyselinu listovou, probiotika a vitamin B6. Tyto produkty nám pomohou eliminovat vliv nadměré aktivity estrogenů v těle a umožňují enzymům nastolit vyváženou hladinu hormonů. Tyto důležité prvky obsahují přípravky pro ženy v přechodu přírodní léky z řady Sarapis. Pro mladé ženy je to Sarapis Mensis, pro ženy po čtyřicítce Sarapis Plus.

Vzdělávejte se v poznávání fungování svého těla

šťastná a zdravá ženaJe důležité znát své tělo, vědět jak funguje a co mu prospívá. Sledujte informace o potravinách a jejich vlivu na fungování těla. Nespoléhejte jen na lékaře, spolupracujte s nimi tím, že budete zdravě žít. A vždy se držte hesla – Všeho s mírou!

Zpracovala: Eva Hrindová, spolupracovnice firmy Vegall Pharma

Zdroje informaci:

www.celostnimedicina.cz

www.jenprozeny.cz

http://fitkriss.blogspot.cz

Zobrazeno: 0x

Zpět na stránku Životní styl

Nejčtenější články

Jak podpořit imunitu?

Když se ochladí, je sychravo a vlhko, zima nám leze za nehty a může se nám oslabit imunita. Imunitní systém nestíhá a začínají se v lepším případě objevovat rýmy, kašel a nachlazení. V tom horším případě uléháme do postele s chřipkou nebo angínou.

Střeva jsou klíčový orgán imunity

Naše střeva jsou díky bilionům místních mikroorganismů klíčovým orgánem pro naši imunitu. Ovlivňují například produkci bílých krvinek v jiných imunitních centrech, jako je...

Paluba letadla je rájem virů a bakterií. Jak během letu na dovolenou neonemocnět?

Trávit svou letní dovolenou s kapesníkem v ruce nebo ještě hůře v hotelové posteli nechce nikdo. Přesto se mnoho lidí po dlouhém letu letadlem do vysněné...

X

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše