Vyhledávání

Zpět na stránku Články

Padesátka – požehnaný ženský věk

Vloženo: 31. 10. 2014

Ve svém okolí mám spoustu kamarádek, které mají opravdový strach ze stáří a stárnutí. Až hystericky se snaží projevy stárnutí eliminovat a omezovat.

To není špatná strategie, jen je dostává do stresu – a stres je nepřítel pohody a svěžího vzhledu. Proč se stárnutí tak bát? Ono vlastně není čeho. Máme dost informací a možností, jak být svěží daleko déle, než naši předkové…

Pojďme si to tedy shrnout – čeho se ženy nejvíce bojí s přibývajícím věkem?

Už se nikomu nebudu líbit!

manželský pár v přechoduTak to je milé dámy pěkná pitomost. Ano, už se nebudeme líbit všem. Když mladinká a neopotřebovaná dívčina někam vpluje, hned si jí každý všimne – dlouhé a zdravé vlasy, štíhlé a pevné tělo, svěží pokožka. To je koktejl, kterému těžko může žena v padesáti konkurovat. Smiřme se s tím a užívejme si toho, že nás si všímají možná až na druhý pohled a jen ti muži, kteří mají rozum v hlavě a umí ocenit nadhled, moudrost a klid. A garantuju vám, že ti muži s rozumem v hlavě se rekrutují ze všech věkových kategorií! Ale i ženy okolo padesátky mohou mít krásné a zdravé vlasy, mohou být štíhlé a mohou mít pěknou pokožku. Ale chce to trochu péče a rozumného přístupu. A když se nebudete stresovat z toho, že na první dobrou dávají muži přednost mladším ženám, budete v psychické pohodě a to se vám projeví i ve tváři.

Už nebudu moct mít děti!

Ano, je těžké se srovnat s faktem, že už je žena neplodná. Ve srovnání s mladými ženami je to nepochybná nevýhoda. Ale upřímně – opravdu chcete mít v padesáti možnost otěhotnět? Pokud máte dospělé děti, není lepší se těšit na vnoučata? Myslím si, že život bez menstruace je perfektní a to po všech směrech. Nemusíte se děsit toho, že vás menstruace překvapí nepřipravenou, noci jsou klidné a bezproblémové. A o přínosu v oblasti sexu ani není nutné mluvit – žádná antikoncepce, žádná ochrana. Je to jistota, že už můžete myslet jen na sebe a věnovat se sama sobě. To je po letech péče o děti docela příjemný bonus.

Zůstanu sama, bez partnera!

Klimakterium a zdravá stravaJestliže vás řízení osudu připraví o stálého partnera, je to smutné. Ale pokud máte rozum v hlavě, musíte vidět i výhody. Můžete si život zařídit podle sebe. Většinou v tomto věku má žena vybudovanou nějakou kariéru, má vlastní bydlení a dospělé děti. Zkuste si užívat i života o samotě, bez partnera. Ono to jde. Má to své nepopiratelné výhody – nemusíte po nikom uklízet, řešit hloupé konflikty, vaříte jen to, na co máte chuť. Využijte čas bez partnera k péči o sebe – zhubněte, naučte se něco nového, změňte jídelníček a životní styl. Pracujte na své pohodě, naučte se mít ráda. A garantuju vám, že pak dlouho bez partnera nezůstanete. Ženy, které jsou v pohodě, neřeší budoucnost, protože už si nepotřebují budovat rodinné hnízdo, jsou mezi moudrými muži ceněny zlatem.

Vidíte samy, ženy okolo padesátky mohou mít hodně příjemný život a není třeba se padesátky obávat. Proč taky – přináší ženám svobodu, klid a nadhled. Jen tomu stárnutí nesmí člověk podlehnout a taky je třeba pro tu pohodu ledacos udělat. Klíčová je bohužel váha. Příliš velká nadváha až obezita psychické pohodě nepřispívá, to je třeba přiznat.  Rezignace na vzhled je také znakem psychické nevyrovnanosti. A v neposlední řadě nelze podceňovat péči o zdraví.

Je to na nás, jak se budeme cítit. Na trhu je mnoho informací, které ženě pomohou najít cestu pro ni nejoptimálnější. Na trhu je také mnoho přírodních potravních doplňků, které nezatěžují organismus nepříjemnými vedlejšími účinky a dovedou mnohdy pomoci efektivněji, než tvrdá farmacie. A když budeme zdravé fyzicky, budeme se dobře cítit i psychicky a to nás pak nějaké číslo začínající pětkou vůbec nebude moct rozházet.

Milé dámy – nebojme se vzít své osudy do vlastních rukou a užívat si života v každém věku!

Eva Hrindová – 48 let, rozvedená a spokojená, 2 dospělé děti

Zobrazeno: 0x

Zpět na stránku Články

Nejčtenější články

Jak podpořit imunitu?

Když se ochladí, je sychravo a vlhko, zima nám leze za nehty a může se nám oslabit imunita. Imunitní systém nestíhá a začínají se v lepším případě objevovat rýmy, kašel a nachlazení. V tom horším případě uléháme do postele s chřipkou nebo angínou.

Střeva jsou klíčový orgán imunity

Naše střeva jsou díky bilionům místních mikroorganismů klíčovým orgánem pro naši imunitu. Ovlivňují například produkci bílých krvinek v jiných imunitních centrech, jako je...

Paluba letadla je rájem virů a bakterií. Jak během letu na dovolenou neonemocnět?

Trávit svou letní dovolenou s kapesníkem v ruce nebo ještě hůře v hotelové posteli nechce nikdo. Přesto se mnoho lidí po dlouhém letu letadlem do vysněné...

X

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše